20 Şubat 2015 Cuma

Güne Enerjik Başlamanızı Sağlayacak Kahvaltı önerileri


Kahvaltının en önemli öğün olduğunu bilmeyenimiz kalmadı sanırım. Yalnızca haftasonlarında keyif ile anılan kahvaltıyı haftaiçi işe-okula giderken fazla ihmal ediyoruz, ya hiçbir şey yemeden çıkıyor ya da sağlıksız atıştırmalıklarla geçiştiriyoruz. Bu yüzden, bu kez dışarıda kahvaltı önerileri yerine, sizlere hafta içi evden çıkmadan 5 dakika içinde hazırlayıp afiyetle yiyeceğiniz, hem lezzetli, hem enerji veren hem de oldukça sağlıklı bir kaç öneri derledim. Emin olun bu tostlar ile formunuzu korurken, bir yandan da bedeninize gün boyu ihtiyacı olan enerjiyi vereceksiniz ;)
Mango, lime (limon türü) ve mozarella

Hurma, feta peyniri ve bademler ile hazırlayacağınız bu tost, tatlı severlere vicdan azabı yaşatmadan, lezzeti ve sağlığı bir arada bulmalarını sağlayacak türden ;)

Avokadonun kilo vermede en etkili yağlardan olduğu uzun süredir biliniyor. Tek başına tüketmek istediğinizde pek de lezzetli gelmeyen avokadoyu çeşitli ürünlerle tatlandırmak mümkün. Yeşil soya fasulyesi, soya filizi ve limon ile bir araya getirip deneyiniz.

Benim gibi muz sevelere mükemmel bir öneri, muz, badem ezmesi ve chia tohumları ile tatlı türden bir kahvaltı yapabilirsiniz. Muzun faydalarını bilmeyenlere bir ipucu, depresyon, hazımsızlık vs. bir çok şeye iyi geliyor.

Biz nohutu sadece yemek yada pilav olarak tüketiyoruz. Oysa haşlanmış nohut ezmesi, domates ve yumurta ile protein ağırlıklı bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Kale, omlet ve çedar peynirli tost. Bir lahana türü olan kale yi temin edemezseniz yerine çiğ ıspanak da iş görüyor. Ispanağı son zamanlarda çiğ olarak salatalarda tüketmeye başladım, emin olun yemeğinden daha fazla tat veriyor. 

Bildiğimiz humus, nohut ezmesi, ceviz ve narla hem göze hem de mideye hitap eden bir kahvaltı.

Çilek,yeşil soya fasülyesi,keçi peyniri, balzamik ve tuz ile değişik tatlar denemeyi sevenlere özel kahvaltınız hazır.

Cottage cheese denen peynir türünü Türkiyede bulmak pek mümkün olmasa da, lezzet ve içerik açısından lor peyniri ile eşdeğer. Yerine lor kullanarak, ananas ve kaju ile hazırlayabilirsiniz.

Yine bir avokadolu tarif, bu kez bizdeki yağsız ezine peynirine denk gelen feta ve nar.

İncir düşkünleri de unutulmamış, ricotta peyniri ve susam ile farklı bir lezzet denenmiş.

Bulduğunuzda mutlaka denemeniz gereken kantalup kavunu,kavun+portakal ve karpuzun aromalarını karıştırmış. Ek olarak ceviz ve keçi peyniri kullanılmış.

Yaban mersini,böğürtlen gibi kırmızı orman meyvelerinin de faydaları, diyet dönemlerinde kullanılması gerektiği yıllardır anlatılıyor. Fesleğen ve krem peynir ile pek şık görüntüsü var.

Son olarak armut,ricotta peyniri ve bal ile tatlı kahvaltıyı sevenler sağlıklı bir tercih yapmış olabilir.

Görüldüğü gibi, lezzetli ve sağlıklı kahvaltı yapmak çok da zor ve zaman alan bir şey değil. Sadece sebze ve meyveleri, çiğ yemişleri daha iyi tanımak, farklı tatlara açık olmak ve birbiri ile karışımlarını denemek gerekiyor.

kaynak:buzzfeed

1 yorum: