14 Mart 2014 Cuma

Dünyaya Olan Sevgini Göstermeye Var mısın?


Bu ara zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Dil,din,ırk,cinsiyet ayrımı yapmaksızın herkes aynı duygularla tek bir amaç için mücadele ediyor. VİCDAN! İnsanın ömrü boyunca ihtiyaç duyduğu ve olmazsa hayatı zehir olacak tek özelliği VİCDAN olsa gerek... Vicdanı uyanan herkes ses çıkarıyor, itiraz ediyor, isyan ediyor...
Kimsenin VİCDAN larını konuşturmaktan başka bir şey yapası yok.. Açıkçası benim de... Ama bir de baktım ki zaman yaklaşıyor ve yine VİCDAN larımıza hitap etmesi gereken ciddi bir sosyal sorumluluk projesi günü geliyor.
İki senedir her yıl Mart ayının son Cumartesi günü yapılan"Earth Hour" uygulamasını burada ve burada duyurarak hepimizin bu konuya özen göstermesini,her birimizin 1 saat sürecek bu eyleme katılmasını rica ediyorum. Yalnızca bir gece; sadece 1 saat ışıkları kapatarak, hayatınızdaki bütün fişleri çekip aileniz,sevdiklerinizle iletişimin fişlerini takarak DÜNYA için bir şeyler yapmaya, yarınları-gelecek nesilleri hiç düşünmeksizin hunharca kullandığımız DÜNYA kaynaklarını bir saatliğine de olsa kullanımdan çıkarmaya davet ediyorum!

Earth Hour küresel ısınmaya farklı bir yaklaşımla ilgi çekmek, doğal yaşamı korumak adına 31 Mart 2008 yılında başlatılan ve her sene tekrar edilen DÜNYA çapında bir uygulama. WWF nin 2007 yılında Avustralya da iklim değişikliğine dikkat çekmek için bir saatliğine ışıkları kapatması ile başlayan bu uygulama, her sene bütün ülkelerde coşkuyla kutlanıyor. 

2007 yılında sadece Sydney'de 2.200.000 kent sakininin katıldığı eylemle şehrin enerji harcaması bir saatliğine %10.2 kadar azaldı. Bu sayı, 48 bin'den fazla otomobilin, bir saat boyunca trafikten çıkmasına eşitti. Eylem boyunca şehrin simgeleri olan liman köprüsü ve opera binasının elektrikleri de söndürüldü, sadece ay ışığından yararlanıldı.
Üstelik dünya çapında ünlü oyuncular, sanatçılar, popçular vs. de bu kampanyaya destek olabilmek için mükemmel işler çıkarıyor. "I WİLL IF YOU WILL" sloganı ile hedeflenen belli bir sonuca ulaşılması halinde herkes bir şey yapacağını vaat ediyor. Geçen sene Miranda Kerr 500 kişiye ücretsiz yoga dersi vereceğine dair söz vermiş ve sözünü tutmuştu. Bakalım bu sene neler olacak ;)

Bu uygulamaya iki senedir Türkiye de katılım gösteriyor, Fatih Sultan Mehmet köprüsü,Boğaziçi ve Galata köprüsü 1 saatliğine ışıklarını söndürüyor.
Daha detaylı bilgi isterseniz Earth Hour ve Dünya Saati sitesini inceleyebilir,23 Mart 2013 sonrasında, o gün yapılanlardan ve sonuçlardan bahseden videoyu izleyebilirsiniz.


Bu sene ise 29 Mart Cumartesi günü saat 20.30.-21.30 arasında yalnızca bir saatliğine ışıklarınızı kapatarak Dünya genelinde uygulanan bu mükemmel, anlamlı, doğrudan çocuklarımızın geleceğine hitap eden kampanyaya destek vermiş olabiliriz.
Hadi size çok basit bir tüyo;o saatlerde ışıklarınızı kapatmak zor geliyorsa, aman ben bir saat nasıl dururum diyecek kadar elektrik-ışığa bağımlı yaşıyorsanız, evden dışarı çıkın,sahile inin ve köprünün karanlığa bürünmesini izleyin ;)
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ HATIRLAMAK VE HATIRLATMAK İÇİN...
DOĞAL KAYNAK KULLANIMININ SINIRLARINI ÇİZMEK İÇİN...
CANLI TÜRLERİNİN YAŞAM HAKLARINI KORUYABİLMEK İÇİN...
ÇEVRE DUYARLILIĞI VE YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN...
ÇOCUKLARIN VE KENDİN İÇİN...
DÜNYAYA OLAN SEVGİNİ GÖSTERMEYE
VAR MISIN?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder